Despre noi

Cine suntem:

Fundaţia Inimi Deschise este o organizaţie nonprofit înfiinţată în urma cu 25 de ani.
În primii ani, am făcut mai frumoasă viaţa copiilor şi adolescenţilor din centre de plasament prin timp petrecut împreună, meditatii scolare, tabere de vara, grupuri de suport, joc şi donaţii de alimente.
Copiii din sistemul de protecţie continuă să fie preocuparea noastră principală. In decursul multor ani de activitate am avut sansa sa interactionam, sa oferim sprijin, sa echipam si sa oferim ajutor la peste 2.500 de copii abandonati sau orfani din sistemul de protectie sociala. Prin proiectul pentru familii defavorizate, al carui scop principal a fost prevenirea abandonului copiilor, am putut sustine in jur de 80 de familii.  

Viziune

O viata mai buna pentru beneficiarii nostri, obtinuta prin educatie, munca, activitati recreative si decizii bazate pe valori moral-crestine.

Misiune

Fundaţia Inimi Deschise îndrumă şi echipează copiii separaţi de familie şi membrii familiilor în dificultatepentru a depăşi orice obstacol în vederea atingerii potenţialului maxim de dezvoltare socială, spirituală, mentală şi fizică.

Unde Te Poți Implica

Participa si tu la indeplinirea visurilor copiilor defavorizati pentru a reusi sa treaca de trauma abandonului parental.

Pe scurt:

Fundatia Inimi Deschise 

… a fost infiintata la initiativa unui grup de voluntari romani, care a inceput in anul 1996 sa lucreze in centrele de plasament din Bucuresti, oferind copiilor suport emotional, indrumare si diverse modalitati de petrecere a timpului liber.

Suntem o echipă de 20 oameni

… inimosi si plini de entuziasm, careia ii place sa ofere speranta, acceptare, incurajare si sprijin. Credem ca fiecare persoana este valoroasa si ca, primind ajutor, isi poate imbunatati semnificativ propria viata. Pentru aceasta am fost, suntem si vom fi aici!

Pe cine susținem:

Povestea lui Victor

Victor este un tanar care a fost abandonat in centrul de plasament la 3 zile de la nastere.

El a inceput sa fie parte a proiectelor noastre inca de la varsta de 6 ani, oferindu-i sustinerea, ghidarea si dragostea de care orice copil abandonat ar trebui s-o aiba. El a dat dovada de ambitie si de aplecare care educatie iar impreuna cu sustinerea oferita, el a reusit avand sustinerea angajatilor Fundatiei Inimi Deschise sa termine cursurile Facultatii de Asistenta sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, dupa care a fost absolvit si un program de master in Administratia afacerilor in cadrul California Baptist University din California, USA.        In ciuda greutatilor pe care le-a experimentat in toti acesti ani in care ar fi avut atat de multa nevoie de dragostea parinteasca, echipa noastra a fost langa el, oferindu-i atentia si dragostea necesara sa nu abandoneze in momentele grele si  sa poata sa-si indeplineasca obiectivele propuse. Sunt atat de multi “Victori” in centrele de plasament care au nevoie de o mana intinsa si o inima plina de compasiune astfel incat viata lor sa fie una implinita si independenta! Ajutati-ne sa putem ajuta pentru a-i identifica si sustine!

“Mulțumesc din suflet Fundatiei Inimi Deschise pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor, pentru implicarea, modelul si daruirea de care ati dat dovada in formarea mea, atat ca balerina dar mai ales ca OM. Nu a fost deloc usor, am intampinat multe provocari in viata, dar prin consilierea, ghidarea, sustinerea financiara si educationala oferita de voi, am reusit sa trec cu succes, de fiecare data, peste ele. Multumesc pentru tot ce faceti!!!”

Povestea lui Carmen